zoek uw accommodatie een vraag?
bel of WhatsApp!
0039-347-0914798
0039-347-4075678
Menu

VOORWAARDEN

Annulering in verband met COVID 19:

Mocht er in verband met de Covid-19 pandemie een situatie ontstaan (negatief reisadvies voor Italië door de Nederlandse regering of inreisverbod voor Nederlanders door de Italiaanse regering) waardoor u gedwongen bent uw gereserveerde vakantie te annuleren, dan zijn de voorwaarden voor die boekingen waarvan de aanbetaling reeds is verricht, als volgt:

-Vind de door de Corona pandemie veroorzaakte gedwongen annulering plaats voor aanvang van uw vakantie (tussen de datum van het voldoen van uw aanbetaling en de daadwerkelijke startdatum van uw boeking), dan bieden wij u een voucher aan vwb de aanbetaling.  

Vwb de reissom (nog te betalen of reeds betaald) aan de betreffende accommodatie hanteren de eigenaren  verschillende regels. Daarover zullen wij u, indien nodig, zo snel mogelijk informeren.

Verhuurder:

Servizissimo bemiddelt tussen de eigenaar van de vakantiewoning en u.

Reserveringskosten:

De reserveringskosten bedragen  € 15,00 per boeking. Deze dienen tegelijkertijd met de aanbetaling te worden voldaan. Bij een eventuele annulering worden deze reserveringskosten niet terugbetaald.

Reserveringen:

Na totstandkoming van de reservering sturen wij een bevestiging van deze reservering. Na ontvangst van deze bevestiging dient een aanbetaling van 15 tot 20% van de totale reissom plus de reserveringskosten worden voldaan.

We raden u op dit moment aan een annuleringsverzekering af te sluiten (zie onze startpagina, rechtsonder op de pagina).

Het restant van de reissom dient uiterlijk 2 maanden voor de dag van aankomst op de rekening van het gereserveerde verblijf bijgeschreven te zijn.

Is de reservering binnen 2 maanden voor de dag van aankomst tot stand gekomen dan dient de totale reissom direct bij de boeking betaald worden.

Indien de totale reissom is voldaan wordt de voucher via mail aan u verstuurd. Deze voucher overhandigt u bij aankomst aan de eigenaar van uw vakantieverblijf.

Annuleren:

De annulering dient altijd telefonisch +39-347-0914798) en vervolgens via e-mail gecommuniceerd te worden aan Servizissimo. De datum van telefonisch contact tussen u en Servizissimo is tevens de datum van annulering.

De annuleringskosten die in rekening gebracht zullen worden zijn als volgt.

Als de datum van annulering:

meer dan 2 maanden voor de aankomstdag is                          20% van de totale reissom

van 2 maanden tot 1 maand voor de aankomstdag is               50% van de totale reissom

van 1 maand tot 2 weken voor de aankomstdag is                    90% van de totale reissom

van 2 weken voor de aankomstdag tot de aankomstdag is       100% van de totale reissom.

Vanwege deze kosten raden wij u altijd aan een annuleringsverzekering af te sluiten (zie onze homepagina, rechtsonder op de pagina). Zo komt u niet voor onnodige kosten te staan.

Bij het in gebreke blijven van betaling geven wij onze vordering uit handen aan een, in de annuleringsvoorwaarden nader genoemde, gerechtsdeurwaarder.

Belangrijk: Tassa di soggiorno/ Toeristenbelasting

Het komt voor dat individuele gemeentes in Italië een gemeentelijke toeristenbelasting, de zogenaamde ‘tassa di soggiorno’ hanteren. Deze belasting bedraagt een gering bedrag. De schijnbare willekeur waarmee deze belastingen ingevoerd en ook weer afgeschaft worden maakt het ons onmogelijk om onszelf en daarmee onze klanten vroegtijdig op de hoogte te houden van het feit in welke gemeentes er wel of niet op welk moment  een ‘tassa di soggiorno’ betaald moet worden.

Borg:

De borgsom moet direct bij aankomst worden betaald aan de eigenaar. Deze borg dient om eventuele schade te dekken en krijgt u uiteraard aan het het einde van uw verblijf terug als er geen schade is ontstaan.

Hoofdelijke aansprakelijkheid:

Diegene die een overeenkomst aangaat met Servizissimo namens anderen is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen. Correspondentie en betalingen zullen dan ook via deze boeker verlopen.  

Check-in/ Check-out:

Indien anders aangegeven is de aankomsttijd tussen 16.00 en 19.00 uur. Mocht u hier van af moeten wijken, verzoeken wij u dringend contact op te nemen met de eigenaar van de vakantiewoning.

De vertrektijd is op laatste dag van verblijf van 08.00 tot 10.00 uur.

Bij vertrek dient u de vuilnis in de daarvoor bestemde containers te deponeren en de vaat gedaan te hebben.

De verhuurperiodes zijn van zaterdag tot zaterdag; in overleg zijn andere aankomst/vertrekdagen eventueel mogelijk.

Linnengoed:

Beddengoed en een set handdoeken per persoon zijn bij uw accommodatie aanwezig, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze worden bij een verblijf van langer dan een week gewisseld. Vele accommodaties beschikken echter over een zwembad. Wij adviseren u dan ook altijd extra (strand) handdoeken mee te nemen. 

Aantal personen:

Het aantal personen dat verblijft in de vakantiewoning mag nooit het aantal overschrijden waarvoor gereserveerd is.

Schoonmaak:

Alle vakantiewoningen worden schoon aan u overgedragen. Eindschoonmaak is in de  prijs inbegrepen tenzij anders vermeld. Mocht u tussentijds een schoonmaak wensen dan kan dit in overleg met de eigenaar tegen een bepaalde vergoeding.

Verwarming:

In Italië is het verwarmen van een huis een stuk duurder dan in Nederland omdat er vaak geen aansluiting is op aardgas. De verwarming wordt daarom veelal gestookt met LPG.

Heeft u de verwarming nodig informeer dan altijd bij Servizissimo of bij de eigenaar wat de verwarmingskosten per dag of per kubieke meter zijn. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Huisdieren:

Indien anders aangegeven zijn huisdieren niet toegestaan.

Wasmachine (soms gemeenschappelijk):

Voor het gebruik van de wasmachine kan een bedrag per wasbeurt gevraagd worden. Informatie hierover kunt u bij de eigenaar van uw vakantieverblijf krijgen.

Zwembad:

De periode dat de zwembaden zijn geopend is verschillend van verblijf tot verblijf en uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Normaal gesproken zijn deze geopend van begin juni tot half september. Wilt u er zeker van zijn dat de zwembaden toegankelijk zijn vraag dit dan nadrukkelijk bij ons of bij de eigenaar na.
Bij sommige accommodaties kan het zijn dat vanwege wettelijk voorschriften en uit hygiënisch oogpunt het dragen van een badmuts verplicht is. 
Minderjarigen moeten te allen tijde worden begeleid door hun ouders of andere volwassenen met ouderlijk gezag die voor hen verantwoordelijk zijn.

Wijziging door Servizissimo:

Servizissimo kan een wijziging aanbrengen als gevolg van een gewichtige omstandigheid. Hiervan zal deze mededeling doen binnen 24 uur nadat deze omstandigheid is ontstaan. Een gewichtige omstandigheid zou bijvoorbeeld een ernstige ziekte van de eigenaar van de vakantiewoning kunnen zijn.

Het alternatieve aanbod moet altijd gelijkwaardig zijn aan het oorspronkelijke aanbod. Deze gelijkwaardigheid wordt bepaald aan de hand van faciliteiten en soort accommodatie.

Aansprakelijkheid:

U wordt geacht uw vakantiewoning te gebruiken en onderhouden naar beste weten. Voor eventuele schade of verlies bent u aansprakelijk.

Overmacht:

In geval van overmacht zoals bijvoorbeeld oorlog, natuurrampen, staking, of extreme weersomstandigheden zal in overleg worden besloten een andere vakantiewoning te huren of het reeds betaalde bedrag te restitueren en de huurovereenkomst te annuleren.  

Vragen, opmerkingen of klachten:

Servizissimo zal zich voor 100% inzetten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Bij onvolkomenheden of klachten verzoeken wij u eerst de eigenaar te contacteren; is er binnen redelijke tijd niets gedaan om uw klacht te verhelpen dan verzoeken wij u met ons contact op te nemen. Ook eventuele opmerkingen die een verbetering zouden kunnen opleveren horen wij graag van u. Zo kunnen we onze service nog verder verbeteren.

Servizissimo wijst er met nadruk op dat alle op deze website gepresenteerde accommodaties zelfstandig werken.
Servizissimo is bemiddelaar tussen klant en het betreffende verblijf en staat ook tijdens de vakantie graag voor haar klanten klaar. Verantwoordelijkheid tijdens een verblijf in een van de op deze website gepresenteerde accomodaties wijst Servizissimo echter af.

Bij de ontwikkeling en het onderhoud van deze website is door ons uiterste zorg besteed aan betrouwbaarheid en actualiteit van de opgenomen gegevens. Fouten en onjuistheden kunnen niet altijd worden voorkomen. Servizissimo acht zich niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Uiteraard zullen we, zodra we een fout of een onjuistheid bemerken, deze onmiddelijk corrigeren.